Abstract schilderen

wordt gezien als een sleutelstijl binnen de moderne kunstbeweging. Gepioneerd door vele vooruitstrevende 20e-eeuwse schilders en gevierd om zijn avant-gardistische esthetiek, vertegenwoordigt het abstracte genre een cruciaal moment in het modernisme. Abstracte kunst is een afwijking van de werkelijkheid.

In tegenstelling tot andere stijlen, geeft abstract geen objecten weer zoals ze in het echte leven verschijnen. Vóór de opkomst van deze stijl concentreerden kunstenaars zich op het illustreren van de menselijke beschaving en de wereld van de natuur. Abstracte kunstwerken experimenteren met het gebruik van textuur, toon en lichtperceptie. Door middel van abstracte werken drukken kunstenaars hun gevoelens uit in plaats van specifieke objecten of scènes.

Het maakt de creatieve energie van mensen vrij en geeft hen de vrijheid om hun geest en emoties te verkennen op een manier die onmogelijk was in traditionele kunststijlen. Het abstract is een uitdrukking die de gevoelens en vibes verbindt. Het is een ander perspectief dan de gebruikelijke perceptie van realisme. We kunnen het abstracte definiëren als een niet-figuratieve kunst; het is niet objectief of representatief.

Tot slot over betekenis van Abstract schilderen

Heeft u vragen neem gerust contact op met LightsZ, wij doen ons uiterste best uw vragen te beantwoorden.